hermanstrand.com


Go to content

Main menu:


Siste nytt

29.10.2011:

Her er en ni-tagger elgstut på 256 kg, utrolig moro; i full gang med å slakte . Jeg har ikke vært noe heldig med mine hunder. Mistet min dachs Ronja i sommer. Hun ble 9 år gammel, men har hatt en god jakthund og trofast venn. Hun døde av sykdom, men det slutter ikke her. Var ute på jakt med min andre dachs, som heter Birk. Han blei påkjørt under jakt, og de stakk fra han der. Birk satt hardt skadet i veien, og måtte avlives 3 oktober. Har hatt en tung stund nå, savner mine jaktkompiser.


23.07.2011:

Her er noen bilder fra viltkameraet:


17. oktober var vi noen faste gutter på jakt. Jeg hadde med Birk, og det varte ikke lenge før det ble los. Han jaget i en time, og etter en fin los, kom dyra til meg, og det ble ett fint bukkekje denne dagen.

28. oktober var det en ny jaktdag. Denne gangen var det Ronja som skulle få prøve seg. Jeg og Kris slapp Ronja, og det ble los med det samme. Losen ringet i 45 min, dyra kom rett i fanget til Kris, og det ble fall for Ronja.

5. november var jeg og Bjarne, Preben, og Henning på hjortejakt i Møre. Det var dårlig vær hele tiden, men vi hadde en fin tur som endte med at Preben skaut en kolle og en stor 11-tagger. Utrolig fin tur! Takk til Preben og de andre for en utrolig fin tur.

11. november var det en ny tur. I dag skulle jeg ut alene med Ronja, som skulle vise seg og være lurt. Vi fikk los etter et supert søk. Dyra ringa rundt meg hele tiden. Etter 50 min. kom det 5 dyr til meg som jeg aldri har opplevd før i los. Det ble nok et fall for Ronja.

21. november var jeg ute med Mini, en ny valp fra Bjørn Tore Egeland. Mini er nå snart 6 måneder, men hun har hatt 4 loser, alt fra 10 til 20 minutter. Hun har et utrolig godt mål, og jobber bra til og være så ung. Gleder meg å se utviklingen videre.

I år har jeg fått skutt 3 rev på åta. Siste rev, ei stor tispe, ble felt 25. november.


18.september:
Jeg og Kris var ute på minkjakt med Ronja. Det ble ikke noe minklos, men det ble en utrolig fin harelos. Ronja jaget hare i en time. Det var helt rått, og veldig moro. På kvelden var jeg ute og trente Birk, og det varte ikke lenge før to rådyr var på beina. Dyra kom til meg etter 45 min. Stor bukk og et dyr til losen passerte meg bare på 25 meter. Etter en stund flyttet jeg meg på en god post, og losen nærmet seg. Etter kort tid var bukken der, og jeg koblet Birk etter en time med fin los.

05. september:
Jeg dro til Danmark på jakt. Det var en helt rå opplevelse. Fikk en stor dåhjort, og to spisshjort. Men lykken skulle bli større, og det ble den da jeg plasserte et nakkeskudd på en 20 tagger kronhjort. Vekta var 146 kg. En flott opplevelse! Takk til god jaktguide.

Har vært ute med Ronja og Birk. Jager som de alltid gjør. Med andre ord: veldig bra så tidlig i sesongen.

Vi har desverre mistet Aya og Senta i våres, grunnet kreft. Det har vært en tung tid for oss, men vi må tenke på alle de fine jaktturene, og sofakosen. Men vi har fått en ny tispe, som nå er snart 4 månder. Hun er fra Siradachs i Flekkefjord. Hun er livlig, og liker masse lek og kos. Gleder oss til vi skal ut i skogen.

Vil gratulere rådyrbukkens Leon han var på valpeshow, og fikk BIR både lørdag og søndag. Han fikk også BIG 4 valp gratis. Stå på!


10. august:
Bukkejakta startet som vanlig; så masse dyr. Det ble felt en fin bukk første dag. Jeg hadde sett meg ut 4 bukker, og alle datt etter et velrettet skudd. Fikk blant annet en stor gullbukk, som var en 6 takker med poeng rundt 140 eller 150. Er svært fårnøyd i år.14. februar:
Jeg vil gratulere Rådyrbukkens Egon med en 2. premie på utstilling. Kritikken gikk på at den var litt grov, men det er jo en stor dachs, så vi gleder oss til å se utviklingen videre. Denne hunden jager utrolig bra, og er skutt flere rådyr for under høstjakta. Lykke til videre med Egon.

10. februar:
Nå vil jeg gratulere mine nye valpekjøpere med valper fra Rådyrbukkens kennel!
Arild Verner Olsen, og Christine Eide, Risør, med Rådyrbukkens Linus, Trygve Karlsen, Krogstadelva, med Rådyrbukkens Max,
Arndt O. Stendal, Holmestrand, med Rådyrbukkens Raja, Geir Ole Spakmo, Trondheim, med Rådyrbukkens Leon, og Rune Johansen, Færvik, med Rådyrbukkens Taia.
Lykke til!

29 januar: Nå har jeg ikke hatt rev på åta siden juletider, så nå må den snart komme. Men jeg har en mår som eter opp maten til småfuglene. Den er en luring; har både felle og har våka 3 netter på den, men den er nok lurere en meg! He-he, de må jo litt hell de også!

Nå er det masse liv her! Valpene til Aya er store og fine. Vi har kun en hannvalp til salgs. Den er leveringsklar 15. februar, ferdig reg. i NKK med ID-merke og helseattest. Jeg selger med jaktgaranti. Det vil si at hvis den ikke vil jage, får du ny valp, eller halvdelen av kjøpesummen. Lykke til alle som har kjøpt valper av Rådyrbukkens Kennel.

28. januar var jeg på jakt. Det var en fin dag, og jeg brukte Ronja og Senta nå som vi jakter mink ettersom rådyrjakta er over. Vi fikk skutt to mink, og det var en knallbra dag. Vi hadde flere loser, men man bommer en gang i blant. Sånn er det bare, men utrolig moro.

21 desember fikk vi valper; 3 hanner og 2 tisper. Det var et fint kull, alle valpene får masse mat, og tispa er snill, og tar morsrollen som en drøm. Vi har kun en hann igjen, om noen vil ha en jaktkamerat. Leveres med helseattest og ferdig reg. i NKK.

Siste 14 dagene før lille julaften ble det mye jakt og fine loser. Alle hundene har hatt et utrolig bra år! Her kommer noen bilder fra de siste dagene av 2009. Mitt beste jaktår noen gang! Jeg ønsker alle valpekjøpere lykke til videre i det nye året, og vil takke alle jaktkamerater for utrolig mange jaktturer og fine opplevelser. Håper jaktåret 2010 kan bli like bra. Hilsen Rådyrbukkens kennel.

15. desember var jeg alene, og Ronja skulle være med. Jeg slapp bikkja, og etter 5 min. var det los. Det ringet rundt meg hele tiden, men jeg kunne ikke flytte meg, fordi det var frost, og da blir det for mye bråk. Men det skulle lønne seg. Etter en time med en intens los, kom en bukk og det ble nok et fall.
Bilder kommer.

11. desember var jeg ute med Aya på en jakttur. Det tok ikke lang tid før ho hadde los. Etter en time kom 2 dyr fram på skuddhold, men det var to store geiter. Men de sparte jeg, og fikk derfor tusle videre. Aya var bare 3 min bak dyra. En knall los og stolt matfar.

9. desember 2009:
Var på jakt i Byglandsfjord med Kenneth, Magnus og Malin.
10 cm snø og lett snøvær. Slapp først Ronja, like etter var det full los. Losen ringet fint, og etter 30 min kom en bukk på skuddhold. Nok et rådyrfall for Ronja, og en stolt skytter og matfar. Birk hadde neste losen. Langt søk på nærmere 1 km. Etter en stund var det full los, og 2 dyr kom til meg som jeg ikke fikk skutt.

6. november kom en rev på åta kl 02.00. Denne gangen skulle reven trekke det lengste strået, da jeg bommet. Kl. 22 neste kveld kom en stor hannrev. Denne gangen var det skytteren som trakk det lengste strået, og dermed ble selvtilliten på topp igjen.

PS: Valper ventes i slutten av januar! Ta kontakt på tlf: 900 25326 om du vil ha en god rådyrjager :)


30. november 2009:
En ny dag på jakt, jeg og Kris dro avgårde med Birk og Aya. Vi slapp begge hundene, noe som skulle vise seg å være lurt. Først begynte Birk å jage, tett fulgt av Aya. Begge fulgte hvert sitt dyr. En utrolig spennende los når to hunder jager.
Etter 4o minutter kom et bukkekje til meg, og det ble knall og fall for Birk. Aya jaget utrolig bra, og Kris fikk et stort rådyr etter 30 min lang los. Dette var nok en knall dag for oss, og første rådyret for Aya.

21. NOVEMBER SKULLE JEG HA EN LITEN TUR MED VALPEN SOM HETER AYA . JEG SLAPP HUNDEN, OG DET TOK IKKE LANG TID FØR DET VAR LOS. JEG FLYTTET MEG, MEN ETTER 10 MIN PASSERTE LOSEN DER JEG HADDE STÅTT. LOSEN DRO DA RETT OPP PÅ TOPPEN AV TERRENGET. JEG BLE STÅENDE PÅ UTTAKET, OG ETTER 30 MIN KOM LOSDYRET SOM VAR EN HARE. SKUDDET GIKK AV MED RIFLA, OG DET BLE FALL FOR AYA!
EN FLOTT LOS OG EN STOLT MATFAR, SIDEN DETTE VAR FØRSTE DYRET NOEN GANG FOR AYA. DET LOVER BARE BEDRE OG BEDRE HVER GANG MED HO:)
PS: BILDER KOMMER

18. NOVEMBER. EN NY DAG MED MASSE MULIGHETER. JEG OG KRISS SKULLE TIL ARILD OLSEN I RISØR.
VI SLAPP RONJA, OG ETTER 5 MINUTTER VAR LOSEN IGANG. DENNE LOSEN HØRTE JEG PÅ RONJA AT DET VAR HARE. LOSEN VARTE 4O MIN, OG HUNDEN BLE KOBLET, OG VI SLAPP RONJA PÅ ANDRE SIDEN AV TERRENGET. ETTER 5 MIN, NY LOS SOM RINGET RUNDT OSS, FØR DYRET KOM TIL MEG PÅ SKUDDHOLD.
EN FIN BUKK ENDTE SINE DAGER I SITT REVIR. RONJA HADDE GJORT NOK EN FLOTT JOBB.
LOSTID VAR 30 MINUTTER.

16. NOVEMBER, OG NY JAKT I TVEDESTRAND. JEG OG KRISS SKULLE TIL PER ØYVIND. VI SLAPP RONJA OG BIRK SAMMEN. DET TOK IKKE LANG TID FØR DET KLANG EN FLOTT LOS PÅ TO DYKTIGE HUNDER. LOSEN VARTE I 30 MIN. DA KOM 3 DYR TIL MEG, OG SKUDDET GIKK. DET ENDTE MED FALL - ET BUKKEKJE.
BEGGE HUNDENE KOM RETT PÅ FALLET. NOK EN VELLYKKA DAG PÅ JAKT.


14. november 2009:

14 november og 5 cm med nysnø. I dag kunne jeg ikke jakte, for jeg og Sara, min datter på snart 3 år, skulle ha en dag hjemme. Men Øyvind, en god jaktkamerat, lånte Ronja, og turen gikk til Kjøllbrønn.
Han henta Ronja kl. 9. Hun ble sluppet ved 11 tiden, og det ble full los. Dyra var nærme flere ganger, men heldig for dem, så kom de ikke på skuddhold i dag.
En fin los som varte i 90 minutter, før Ronja ble koblet

5. november 2009:
I dag var det 5 november og 15 cm med snø. Jeg var alene på jakt, Ronja var sluppet, og det tok ikke lang tid før losen ringet rundt meg. Etter en time los, kom dyra til meg tre store dyr på fint skuddhold. Men det var to geiter, og bukk uten gevir. Geiter sparer vi, og siden jeg er en ivrig bukkejeger, måtte jeg la den å få leve, for den hadde mista geviret.
Losen dro ut av mitt område, og over på naboterrenget. Da jeg hadde gått 200 meter, lå det en liten elgkalv bare på 5 meter. Kalven var mager, og tydelig preget av at den hadde mista kua, enten på grunn av jakt, eller av andre naturlige årsaker. Da tilkalte jeg viltnemda, og jeg måtte avlive kalven. Den var i en dårlig forfatning, og nå har den blitt reveåte.

1. november 2009:
Jeg vil gratulere:
Rådyrbukkens Sita som godkjent ettersøkshund. Eier: Lars Nøtland, 4950 Farsund.
Rådyrbukkens Max som godkjent ettersøkshund. Eier: Martin Michalsen, Tøyenhaugen 48.
Rådyrbukkens Egon som godkjent ettersøkshund. Eier: Tore Pettersen, 1597 Moss.
Rådyrbukkens Linus som godkjent ettersøkshund. Eier: Arild Pedersen, 3520 Jevnaker.
Lykke til videre!

31. oktober 2009:
Har hatt mange loser, og jakta går bra. Nå har det blitt skutt tre rådyr, en rev, og en hare for Ronja. Hun jager alltid utrolig bra. Birk jager som aldri før, og det er blitt to dyr for han. Det er en sikker jager med et utrolig søk som man bare kan nyte. Har skutt en fin elgstut med 7 tagger som veide 215 kg, og en rev på åte. Bilder kommer.

14. oktober 2009:
Aya har hatt en dårlig start på trening i år. Det har vært mange slipp uten og få los, men så snudde alt.
En fin los på 35 minutter, og en på 45. Ronja jager som en proff, og det er blitt en bukk for henne.

Ronja har hatt fem loser, blant annet har hun hatt en los på hjort i tre timer. Birk har hatt seks loser, to på hare, og fire på rådyr.
Drevtiden ligger på to timer, som jeg synes er topp. Senta har jeg hatt tre fine loser med.

Nå blir det mye jakt framover, og vi gleder oss til det. Jeg skal ha et nytt kull med valper i april-mai,
så det er bare og ta kontakt for en jakt/hundeprat.
Ønsker alle som har fått valper fra Rådyrbukkens kennel lykke til!

15. juni 2009:
Nå er Senta blitt mor til 4 valper, en tispe og fire gutter. Vekta på valpene er mellom 300 og 400 gram,
og alt går bra.

18. mai 2009:
Senta var på ultralyd i dag, og det var minst 6 valper som vi kunne se. Alt ser bra ut, og vi gleder oss mye.

10. mai 2009:
Nå er det 30 dager til mandag siden Senta ble parret med Birk. Jeg skal på ultralyd til onsdag.
Gleder oss til det.

12. april 2009:
I dag hadde jeg parring på Rådyrbukkens Senta med hannhunden Revebergets Birk. De hang sammen i 11 minutter, og da vil valpene bli født ca. 12 juni.

3. april 2009:
Nå er løpetida kommet hos alle tispene våre. Det er temmelig livat hos oss; vi har en gutt som er litt mer glad i damene nå om dagen.
Rådyrbukkens Senta skal pares den 15. april med Revebergets Birk. Da blir valpene født ca. 15 juni.
Det skal bli moro med valper igjen på Rådyrbukkens kennel. 6 valper er bortbestilt.

15. mars 2009:

I år har jeg hatt ute åte som jeg alltid har. Har nå i februar skutt en tispe på 8 kg, og en hannrev på 10 kg.

Vi er noen ivrige jegere. På det nye året det har blitt mange mink.
Ronja, som snart er 7 år, er en allsidig hund som man skal leite lenge etter å finne maken til.
Ronja brukes mest til rådyrjakt, men når den er ferdig, så er det minken som må bøte med livet.
7 stykker har det blitt så langt i vinter.

Det har vært mye snø i år. Måtte ut og avlive et utmagret rådyr som lå i veien.

16. januar 2009:

Aya er nå snart 7 måneder, ho viser stor interesse i skogen. Søket er bra til og være en dachs.
Ho har hatt 3 loser nå på det nye året, og loser i 30 minutter.
Håper på at det blir flere sånne dager. Rådyrbukkens kennel venter valper av gode drevlinjer i april/mai.
Vi gleder oss masse til det.


05. oktober 2008:

Har vært ute med Aya, liten los på 3 min. på geit og kje. Ho har vært med på 3 rådyrfall med de andre dachsene. Er veldig tidlig frempå og viser stor jaktlyst til å være kun litt over 3 mnd. Har gått et lite blodspor som var ca 100 meter med et lite avhopp på 45 gr. Fant rådyrbeinet uten problemer. Gleder oss til å se fremganger videre.

Revebergets Birk har blitt far til 6 valper. 5 hanner og ei tispe.

07. september 2008:

Nå er endelig Skogsstommens Aya kommet til vår kennel, og hun er en livlig dachs.
Hun kommer fra Halltorp i Sverige og oppdretter er Bernt og Brita Skog.

Vi fikk et godt inntrykk av dem og er imponert over utstilling og drev. De har oppnådd en hel masse med sine hunder. Vi gleder oss til og prøve Aya som har en utrolig god mentalitet og er veldig frampå, og lydig til og være en valp på kun 3 måneder.

Far til Aya er skogstommens Cæsar; svensk utstillingschampion og drevchampion. Reg.nr: S35344/95

Mor er Hoppsasas språngets Lycka; svensk utsillingschampion og drevchampion. Reg.nr: S37054/05

16. juni 2008:
Nå er valpene 5 uker til onsdag.
Vokser seg store og fine, og har en utrolig mentalitet.
Er veldig frempå.
Har fremdeles 2 hannvalper til salgs.
Leveringsklare rundt 7 juli.

18. mai 2008:

Ronja har fått valper!
Valpene kom til verden 14.mai. Det ble 4 hanner og ei tispe.

3 hanner sort tan, 1 viltfarget hann og ei viltfarget tispe.
Hannvalpene veide 310 g, tispa 300 g.
Alt er bra med tispa og valpene, i dag 17.mai veier alle valpene 400 g. 3 dager gamle. Ny valp fra Sverige er nå blitt 5 uker.


Valper ventes 13-14.mai av meget gode drevlinjer. Mor til valpene: Revbergets Ronja. Norsk og Svensk jaktchampion før 15 mnd.
Far: Hopsansa Språngets-Bix. Nordisk drevchampion, Svensk jaktchampion, 9 førstepremier av 10 drevstarter, blant der flere drevcert.
9 førstepremier av 14 viltsporstarter med flere HP.

Vi har også kjøpt en ny korthåret, sort tan tispe fra Sverige som vi henter 14.juni. Mor til tispa heter Friesgårdens Carmencita, og er kun 3 år gammel. Har 7 førstepremier på drev av 7 starter, blant der flere drevcert. Gleder oss veldig til ny valp.
Vi ønsker alle valpekjøpere lykke til!


Back to content | Back to main menu